IMG_1753

Wie is Anne?

Mijn naam is Anne Wellecomme en ik heet je van harte welkom op deze pagina.  Ik studeerde Maatschappelijk Werk en toen al wist ik: ‘ooit word ik psychotherapeut, maar nu nog niet, ik voel me daar nog te jong voor’. Wel volgde ik een bijkomende tweejarige opleiding Menswetenschappen in Italië. Vervolgens begeleidde ik er groepen en individuen in het kader van een internationale organisatie.

Steeds meer kwam ik in contact met het gedachtegoed van de Appreciative Inquiry (David Cooperrider): deze waarderende benadering zorgt ervoor dat mensen op een efficiënte, niet naïeve manier in staat worden gesteld het beste in zichzelf naar boven te halen, eerder dan te focussen op het wegwerken van beperkingen, leerpunten, enz.  Deze houding boeide me uitermate. Eens terug in België hield ik deze basishouding aan in mijn werk als coördinator en docent van opleidingsinitiatieven in het volwassenenonderwijs. En ook in mijn therapeutisch werk op vandaag blijft deze houding in de onderstroom aanwezig.

Halfweg de veertig was ik al, toen ik dan eindelijk mijn vroeger plan kon waar maken. Ik volgde de vierjarige opleiding gestalttherapie bij het toenmalige MultidiMens, en later ook de integratieve opleiding tot relatietherapeute bij de School voor Relatietherapie, een opleiding Voice Dialogue, en een jaaropleiding HSP-trainer.

Psychotherapie, waarom?

Het doel van psychotherapie is de cliënt hulp te bieden als er een ervaring is van vastzitten, en/of als men steeds weer teruggrijpt naar het zoeken van oorzaak-gevolg verbanden voor het eigen onbehagen, echter zonder bevredigend resultaat. Als goed bedoelde raad van vrienden of familie niet volstaan, of het omgekeerde effect hebben…

Geestelijke en lichamelijke klachten hebben vaak een grote invloed op het dagelijks leven. Het herkennen, erkennen en benoemen van de psychologische kant kan steun geven om verandering in te zetten. Het ‘gestolde’ komt weer in beweging waardoor hoofd, hart en lichaam weer in harmonie kunnen samenwerken. Samen verkennen hoe u deze balans in uw leven kan herstellen is onze taak, en dat is evengoed zo voor wat betreft relatietherapie.

Praktisch

Op dinsdag en donderdag werk ik bij huisartsen Lipsius. Op maandag, woensdag en vrijdag in mijn eigen praktijk te Boom.  

U kan bij mij terecht in het Nederlands, Frans, Italiaans en het Engels.

Een sessie duurt 60 minuten en kost 75 €; bij relatietherapie duurt de eerste sessie anderhalf uur aan 110€.

De betaling gebeurt contant op het einde van elk gesprek.

Annuleren is kosteloos tot 24u voor de afspraak, nadien wordt de sessie aangerekend.

Ik ben lid van de VBEGP, de NVAGT en de EAGT, en onderschrijf hun  ethische code.

CM-leden krijgen sinds 2018 een tegemoetkoming indien op voorschrift. Daartoe heb ik een registratienummer. Wie aangesloten is bij andere mutualiteiten doet er goed aan zich te informeren: op dit gebied is er steeds veel in beweging.

Contact

Mobiel: 0479/56 57 74.

Mijn mobiele telefoon staat dikwijls op stilfunctie. Spreek gewoon een boodschap in en geef aan wanneer ik u het best bereiken kan. Ik probeer daar zo goed als mogelijk rekening mee te houden als ik u terugbel.

Mail: gestaltwellecomme@gmail.com

Meer info: www.ecc-sensie.be